25 Kasım 2017 Cumartesi

MAGELLAN eXplorist GPS cihazına Internet kaynaklarından raster harita hazırlama

MAGELLAN eXplorist cihazlarınızda google maps yok diye üzülmeyin her ne kadar giderek demode olmaya başlasalar da bu cihazlarda hala büyük potansiyel var ve google v.b. raster altlıkları kullanmanın yolu var. 

https://bitbucket.org/sas_team/sas.planet.bin/downloads/
adresinden SAS Planet CBS yazılımını indiriyoruz.
Programı açıyoruz ve resimde görüldüğü gibi Harita kaynağımızı seçiyoruz.


Resimde görülen sekmeden kullanmak istediğimiz yakınlık seviyesini seçiyoruz. Ayrıca Mark Nonexsistent Tiles seçeneğini işaretliyoruz. Böylece seçmiş olduğumuz yakınlık seviyesinde bilgisayarımıza yüklenmiş olan parçalar normal, yüklenmemiş olanlar ise koyu renk karelerde görünüyor.


Aşağıdaki resimde 16 yakınlaştırma seviyesinde sol kısım bilgisayarımıza yüklenmiş sağ taraftaki koyu kısım ise yüklenmemiş olduğu görülüyor.
Faremizin tekerleğini bir tık ileriye ittirdiğimizde sol alttaki yazı Z15 ten Z16'ya dönüşecek ve koyu bölgelerde açık renk görülecek böylece bilgisayarımıza yüklenmiş olacak. Sonrasında 16 yakınlıktayken haritada istediğimiz alanlarda gezerek o alanın tamamının bilgisayara inmesini sağlıyoruz. Bu işlemi kullanmak istediğimiz her yakınlık seviyesi için yapmamız gerekiyor.





Yukarıdaki resimlerde gösterildiği şekilde elde ettiğimiz deneme.rmp dosyasını GPS'imizi bilgisayara bağlayıp içine kopyalıyoruz.

Daha sonra GPS cihazımızı açıyoruz ve ekranın ortasına dokunuyoruz. Sol alttaki menüyü seçiyoruz. Oradan haritalar/kullanıcı haritalarını açıyoruz ve deneme adlı haritamızın isminin yanına onay işareti atıp ana ekrana geliyoruz. Raster altlığımız artık kullanıma hazır. 
Umarım işinize yarar kolay gelsin.




Kendim uğraşarak bulduğum bir yöntem olup, alıntı yaptığınızda blogun linkini eklerseniz sevinirim.
(Magellen Explorist 610 cihazda denenmiştir.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder