21 Kasım 2012 Çarşamba

Compaq Armada 1750 diagnostics partition


Compaq Armada 1750 diagnostics partition nasıl kurulur?

Pek çok insanın compaq armada 1750 bios'una girememesi nedeniyle böyle bir yazı hazırladım. Çünkü bu seride alışılagelmiş bir bios olayı yok.


Compaq diagnostics disk sp8987 ve sp8975 Compaq Setup dosyalarını (Armada1750) indiriyoruz. Bu dosyalar disket imajı aslında. 2 adet boş formatlı disket hazırlayıp bu dosyaları teker teker disketlere çekiyoruz. Ayrıca cihazınızın modeline uygun en güncel compaq rompaq (Armada1750) sp12835 dosyasını indirip diskete yazdırarak da firmware update yapabilirsiniz.

Harddiskimizi başka bir makinede yada uygun bir açılış disketi yardımıyla tek partisyon haline getirip önce Compaq diagnostics disk'i takıyoruz, çıkan sorulara -yes- diyerek devam ediyoruz,  Compaq Setup disketini isteyince onu da takıyoruz, sonra birkaç kere disk değiştirerek devam ediyoruz en son aşağıdaki mesajla karşılaşıyoruz.


Disket sürücüden disketi çıkartıp bilgisayarı yeniden başlatıyoruz, artık açılışta F10'a basarak Setup menüsüne girebilir ve istediğimiz ayarları yapabiliriz.
 

Harddiskinizi silip tek partisyon yapma gibi bir şansınız yoksa, Compaq setup disketi de Setup ayarlarınızı yapmanız için yeterlidir.

Diğer armada modellerine de uygun dosyaları bularak bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Compaq diagnostics partition yaklaşık olarak 7 MB lık bir yer kaplıyor Harddiskte.
Kalan biçimlendirilmemiş alana da rahatlıkla 95, 98, ME, XP kurabilirsiniz.
XP yeterli bir performansta çalışıyor (Armada 1750, PII-366 MHZ, 196 MB RAM, 20 GB HDD, PCMCIA wireless ethernet.), Firefox üstünde Youtube'da vidolar takılıyor. Bazı DIVX'ler sorunsuz açılıyor, bazıları ise takılıyor.


Cihazın Vista ve 7 için yeterli olduğunu düşünmüyorum ama deneme yapacağım tabiki :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder